P0649 Speed ​​Control lampregelcircuit

Home » OBD Codes » P0600-P0699 » P0649 Speed ​​Control lampregelcircuit

P0649 Speed ​​Control lampregelcircuit

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Speed ​​Control lampregelcircuit

Wat betekent dat?

Dit is een generieke diagnostische foutcode (DTC ) en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Ford, Chevrolet, Chrysler, Dodge, Ford, Jeep, Hyundai, Honda, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

een opgeslagen code P0649 betekent dat de aandrijflijn (PCM) een storing in het snelheidsregeling lampregelcircuit heeft gedetecteerd.

de snelheidsregeling lamp in het instrumentenpaneel. De primaire functie is om de bestuurder te waarschuwen dat de snelheid controlesysteem is geactiveerd (wanneer het wordt verlicht). De snelheidsregeling wordt ook wel de cruisecontrol.

De PCM controleert typisch de continuïteit van de snelheidsregeling lampregelcircuit wanneer de ontsteking wordt ingeschakeld. Het snelheidsregelsysteem gebruikt invoersignalen van de rijsnelheidssensor (VSS) en / of wielsensoren rijsnelheid automatisch regelen (nadat het systeem wordt geactiveerd door de bestuurder).

Telkens wanneer het contact wordt ingeschakeld op de PCM wordt bekrachtigd, worden meerdere controller zelftests uitgevoerd. Naast lopende interne regelaar zelftests, het controller area network (CAN) draagt ​​seriële gegevens van elke afzonderlijke module voor zorgen dat aan boord controllers correct interfacing.

Wanneer een storing wordt gedetecteerd in de controle op de snelheidsregeling lampregelcircuit, zal een code P0649 worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) kan worden verlicht

een stijl van de cruise control lamp indicator:.

Wat is de ernst van deze DTC?

Alle interne controle module codes moet serieus worden genomen. Een opgeslagen code P0649 (met toerentalregeling lamplichttechnologie) zal waarschijnlijk resulteren in een verlies van snelheidscontrole activering.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

De symptomen van een P0649 foutcode kunnen zijn:

 • Speed ​​control systeem buiten werking
 • Andere opgeslagen (toerentalregeling) codes
 • Wat zijn enkele van de gemeenschappelijke oorzaken van de code

  oorzaken voor deze code kunnen zijn:?

 • Defecte PCM
 • PCM programmeerfout
 • Open of kortgesloten snelheidscontrole lampregelcircuit
 • Defecte snelheidscontrole lamp
 • Wat zijn enkele stappen P0649 het oplossen van problemen?

  een diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM), en een bron van betrouwbare informatie over het voertuig vereist zal zijn om een ​​code P0649 vast te stellen.

  Raadpleeg uw voertuig bron van informatie voor de technische dienst bulletins (TSB) dat de code opgeslagen, voertuig repliceren (jaar , merk, model, en de motor), en symptomen vertoonden. Als u de juiste TSB vinden, kan het nuttig diagnostische informatie opleveren.

  Begin met het aansluiten van de scanner om het voertuig diagnostische poort en het ophalen van alle opgeslagen codes en freeze frame data. U wilt deze informatie naar beneden, voor het geval dat de code blijkt een intermitterende één te schrijven. Na het opnemen van alle relevante gegevens de codes en test rijden met het voertuig totdat de code reset of het PCM binnenkomt readiness stand.

  Als de PCM binnenkomt bereid modus, de code intermitterend en moeilijker te diagnostiseren. De voorwaarde, dat de oorzaak van de P0649 worden opgeslagen, kan het nodig zijn om te verslechteren alvorens een nauwkeurige diagnose kan worden bereikt. Als de code wordt gereset, ga verder met uw diagnose.

  De bron van informatie voertuig uitzicht connector gezicht, connector pin-out charts, component locators, elektrische schema’s en diagnostische flow charts met betrekking tot het verkrijgen en het voertuig in kwestie.

  Controleer of er accuspanning op de snelheidsregeling waarschuwingslampje circuit door middel van geschikte bedradingsschema en de DVOM. Zo niet, controleer systeem zekeringen en relais en defecte onderdelen te vervangen indien nodig. Als de spanning wordt ontdekt bij de snelheidscontrole waarschuwingslamp, vermoedt dat er een defect snelheidscontrole waarschuwing lamp.

  Als de snelheidsregeling waarschuwingslampje lamp goed werkt, en de P0649 blijft resetten, gebruik dan de DVOM om te testen controller voeding zekeringen en relais. Vervang de zekeringen indien nodig. Zekeringen worden getest met de keten geladen.

  Als alle zekeringen en relais lijken goed te functioneren, een visuele inspectie van Regelaargerelateerde bedrading en kabelbomen in orde. U zult ook willen chassis en de motor gemalen knooppunten te controleren. Gebruik uw voertuig informatiebron te plaatsen op de grond te krijgen voor gerelateerde circuits.

  een visuele inspectie systeem controllers op tekenen van water, warmte, of aanrijding schade. Elke controller die is beschadigd, vooral door water, moet defect worden beschouwd.

  Als controller voeding en aarde circuits intact zijn, vermoedt dat een defecte controller of een controller programmeerfout. Controller vervanging zal herprogrammering vereisen. In sommige gevallen kunt u reprogrammed controllers kopen via aftermarket bronnen. Andere voertuigen / controllers aan boord herprogrammering die alleen kan worden gedaan door middel van een dealer of een andere gekwalificeerde bron vereisen.

 • Als de snelheidsregeling lamp brandt niet tijdens de key-on-motor-off ( KOEO) vermoedt een defect snelheidsregeling waarschuwingslampje lamp
 • testbeheerser aarding op door de negatieve meetkabel van de DVOM met massa en de positieve meetkabel op batterijspanning
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0649 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X