P0648 Startonderbreker lampregelcircuit

Home » OBD Codes » P0600-P0699 » P0648 Startonderbreker lampregelcircuit

P0648 Startonderbreker lampregelcircuit

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Startonderbreker lampregelcircuit

Wat betekent dat?

Dit is een generieke diagnostische foutcode (DTC) en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Acura, Buick, Chevrolet, Chrysler, Dodge, Ford, GMC, Hyundai, Kia, Honda, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en aandrijflijn configuratie.

een opgeslagen code P0648 betekent dat de aandrijflijn (PCM) een storing in het immobilisatiesysteem lampregelcircuit heeft gedetecteerd.

De wegrijblokkering lamp in het instrumentenpaneel. De primaire functie is om de bestuurder te waarschuwen dat de startblokkeersleutel niet goed functioneert of wordt niet herkend (wanneer het wordt verlicht). Het waarschuwingslampje soms aangeduid als beveiliging lamp.

De PCM controleert typisch de continuïteit van het immobilisatiesysteem lampregelcircuit wanneer de ontsteking wordt ingeschakeld. De startblokkeersleutel is voorzien van een transponder die wordt herkend door de PCM (en andere regelaars) wanneer deze in de nabijheid van het voertuig. Hierdoor kunnen verschillende systemen (zoals push-to-start en keyless entry) functioneel en praktisch te blijven.

Telkens wanneer de contactschakelaar wordt aangezet en de PCM wordt bekrachtigd, worden meerdere controller zelftests uitgevoerd. Naast lopende interne regelaar zelftests, het controller area network (CAN) draagt ​​seriële gegevens van elke afzonderlijke module voor zorgen dat aan boord controllers correct interfacing.

Wanneer een storing wordt gedetecteerd in de controle op de immobilisatiesysteem lampregelcircuit, een code P0648 worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) worden belicht

een normale immobilisatiesysteem lamp.

Wat is de ernst van de DTC?

interne regeleenheid codes worden serieus genomen . Een opgeslagen code P0648 (met startonderbreker lamplichttechnologie) zal waarschijnlijk resulteren in een niet te beginnen aandoening.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

De symptomen van een P0648 foutcode kan zijn onder andere:

 • Geen start
 • Startonderbreker lamp buiten werking
 • Andere opgeslagen (security) codes
 • Wat zijn een aantal van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze code kunnen zijn:?

 • Defecte PCM
 • PCM programmeerfout
 • Open of kortgesloten startonderbreker lampregelcircuit
 • Defecte (lege accu) startblokkeersleutel (fOB)
 • Kan startonderbreker lamp
 • Wat zijn een aantal stappen P0648 het oplossen van problemen?

  een diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM), en een bron van betrouwbare informatie over het voertuig vereist zal zijn om een ​​code P0648 vast te stellen.

  Raadpleeg uw voertuig bron van informatie voor bulletins technische dienst (TSB) dat de code opgeslagen, voertuig (jaar, merk, model, en de motor) te repliceren, en symptomen vertoonden. Als u de juiste TSB vinden, kan het nuttig diagnostische informatie opleveren.

  Begin met het aansluiten van de scanner om het voertuig diagnostische poort en het ophalen van alle opgeslagen codes en freeze frame data. U wilt deze informatie naar beneden, voor het geval dat de code blijkt een intermitterende één te schrijven. Na het opnemen van alle relevante gegevens de codes en test rijden met het voertuig totdat de code reset of het PCM binnenkomt readiness stand.

  Als de PCM binnenkomt bereid modus, de code intermitterend en moeilijker te diagnostiseren. De voorwaarde, dat de oorzaak van de P0648 worden opgeslagen, kan het nodig zijn om te verslechteren alvorens een nauwkeurige diagnose kan worden bereikt. Als de code wordt gereset, ga verder met uw diagnose.

  De bron van informatie voertuig uitzicht connector gezicht, connector pin-out charts, component locators, elektrische schema’s en diagnostische flow charts met betrekking tot het verkrijgen en het voertuig in kwestie.

  Controleer of er accuspanning op de snelheidsregeling waarschuwingslampje circuit door middel van geschikte bedradingsschema en de DVOM. Zo niet, controleer systeem zekeringen en relais en defecte onderdelen te vervangen indien nodig. Als de spanning wordt ontdekt bij de snelheidscontrole waarschuwingslamp, vermoedt dat er een defect snelheidscontrole waarschuwing lamp.

  Als de snelheidsregeling waarschuwingslampje lamp goed werkt, en de P0648 blijft resetten, gebruik dan de DVOM om te testen controller voeding zekeringen en relais. Vervang de zekeringen indien nodig. Zekeringen worden getest met de keten geladen.

  Als alle zekeringen en relais lijken goed te functioneren, een visuele inspectie van Regelaargerelateerde bedrading en kabelbomen in orde. U zult ook willen chassis en de motor gemalen knooppunten te controleren. Gebruik uw voertuig informatiebron te plaatsen op de grond te krijgen voor gerelateerde circuits.

  een visuele inspectie systeem controllers op tekenen van water, warmte, of aanrijding schade. Elke controller die is beschadigd, vooral door water, moet defect worden beschouwd.

  Als controller voeding en aarde circuits intact zijn, vermoedt dat een defecte controller of een controller programmeerfout. Controller vervanging zal herprogrammering vereisen. In sommige gevallen kunt u reprogrammed controllers kopen via aftermarket bronnen. Andere voertuigen / controllers aan boord herprogrammering die alleen kan worden gedaan door middel van een dealer of een andere gekwalificeerde bron vereisen.

 • Als de startonderbreker lamp brandt niet tijdens de key-on-motor-off (KOEO ) vermoedt een defect startvergrendelingslampje lamp
 • testbeheerser aarding op door de negatieve meetkabel van de DVOM met massa en de positieve meetkabel op batterijspanning
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0648 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X