P0644 Driver display seriële communicatie Kring

Home » OBD Codes » P0600-P0699 » P0644 Driver display seriële communicatie Kring

P0644 Driver display seriële communicatie Kring

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Driver display seriële communicatie Circuit

Wat betekent dat?

Dit is een generieke diagnostische foutcode (DTC ) en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Audi, BMW, General Motors, Ford, Jaguar, Mercedes-Benz, Volkswagen, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

Als een code P0644 is in OBD-II uitgerust voertuig opgeslagen, betekent dit dat de aandrijflijn (PCM) een storing in de seriële stuurcircuit van de bestuurderdisplay systeem heeft vastgesteld.

In de meeste gevallen, de bestuurder scherm verwijst naar het dashboard gemonteerde LCD-monitor, maar het kan ook de heads-up display geven dat verschijnt op de bestuurders kant voorruit van sommige voertuigen.

Als gevolg van de ruimte en kosten beperkingen verbonden aan massa geproduceerde auto communicatie tussen PCM en andere on-board controllers serieel datacommunicatie. Dit betekent dat enkele bytes aan gegevens sequentieel overgedragen -. Één byte tegelijk

All boord seriële datacommunicatie wordt uitgevoerd via het controller area network (CAN). De CAN is een conglomeraat van kabels en connectors die is gevormd in een harnas. Uniform is voor een specifieke auto type. Dit maakt het mogelijk om een ​​gemeenschappelijke reeks controllers, sensoren en actuatoren, alsmede een enkel type diagnosesysteem (OBD-II).

Als de PCM (of één van de andere on- board controllers) detecteert een storing in de bestuurderdisplay seriële communicatieschakeling, een code P0644 worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) worden belicht. In de meeste gevallen zal MIL verlichting meer dan een ontsteking cyclus vereisen met een storing

Een streepje met meerdere LCD-schermen.

Wat is de ernst van deze DTC?

dit type van seriële data communicatie code mag niet worden eventueel vergezeld van rijgedrag of veiligheidskwesties. Een code P0644 kan echter worden geassocieerd met een verlies van de bestuurder display. Dit kan lastig zijn, maar niet zou worden geclassificeerd als een ernstige aandoening

Wat zijn enkele van de symptomen van de code

De symptomen van een P0644 foutcode kunnen zijn:.?

 • het verlies van de bestuurder display systeem
 • Andere opgeslagen codes
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code?

  Oorzaken voor deze code kunnen zijn:

 • Een kortgesloten of een open bedrading of connectors in de CAN-bus
 • Defecte bestuurder monitor
 • Doorgeslagen zekering of smeltlood
 • Defecte relais
 • Bad PCM of programmeert fout
 • Wat zijn enkele stappen P0644 het oplossen van problemen?

  Hoewel serieel datacommunicatie codes kan zeer uitdagend om nauwkeurig vast te stellen, zijn er verschillende tools die nodig zullen zijn om een ​​aantal voorlopige tests uit te voeren.

  Een diagnostische scanner en een betrouwbare bron van informatie voertuig zal nuttig zijn bij een poging om een ​​code P0644 een diagnose te stellen.

  U kunt de bron van informatie voertuig te gebruiken om te zoeken naar de service bulletins technische ( TSB) dat het voertuig, grootte van de motor, de getoonde symptomen parallel, en codes opgeslagen in uw situatie. Als u een toepassing TSB vinden, kan het helpen om de code P0644 sneller diagnosticeren. Bij de behandeling van een seriële datacommunicatie data code, het vinden van een toepasselijke TSB kan het beste dat de situatie zou kunnen komen.

  Begin met het aansluiten van de scanner om het voertuig diagnostische poort en het ophalen van alle opgeslagen codes en relevante freeze frame data. Noteer deze informatie in het geval dat u later nodig hebt (na de codes worden gewist). Vervolgens wist de codes en proefrit het voertuig totdat een van twee scenario treedt:

  A. De code niet in slaagt om te resetten en de PCM gaat bereidheid mode
  B. De code wordt gereset

  Als scenario A zich voordoet, je te maken met een intermitterende code en de voorwaarden die ervoor zorgde dat kan hebben om vóór verergeren een nauwkeurige diagnose kan worden gesteld.

  Als scenario B optreedt, het uitvoeren van een visuele inspectie van alle bijbehorende bedrading en connectoren. Controleer PCM voeding zekeringen en relais. Reparaties zoals vereist. Als er geen problemen worden gevonden, testbesturing gronden en repareren indien nodig.

  Als de PCM een bodem en spanning op de geschikte klemmen, vermoeden dat de monitor is vastgelopen of er een PCM / programmering fout.

 • Gebruik de DVOM te testen spanning en grond om de PCM en andere controllers
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0644 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X