P0639 Throttle Actuator Bereik / Prestatie (Bank 2)

Home » OBD Codes » P0600-P0699 » P0639 Throttle Actuator Bereik / Prestatie (Bank 2)

P0639 Throttle Actuator Bereik / Prestatie (Bank 2)

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Throttle Actuator Bereik / Prestatie (Bank 2)

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke OBD-II powertrain code. Het wordt beschouwd als generiek, omdat het geldt voor alle merken en modellen van voertuigen (1996-nieuwer), hoewel specifieke reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van het model.

Wat betekent dat?

sommige nieuwere voertuigen zijn uitgerust met aandrijving door draadsystemen -. waarbij de smoorklep wordt bestuurd door een sensor op het gaspedaal, de Motormanagementsysteem / motorregeleenheid (PCM / ECM), en een elektrische stelmotor in het gasklephuis

de PCM / ECM gebruikt Gasklepsensor (TPS) de werkelijke smoorblad positiemonitor en wanneer de actuele positie buiten het bereik van de doelpositie, zal de PCM / ECM DTC P0638 stellen. Bank 2 verwijst naar de zijde van de motor tegengesteld cilindernummer één. Het is niet gebruikelijk om meer dan één gasklephuis gebruiken, maar sommige fabrikanten hebben één gasklephuis voor elke bank van de motor. Alle diagnostische procedures in dit artikel specifiek naar deze kant van alleen de motor. Deze code is vergelijkbaar met code P0638, als beide codes aanwezig zijn, vermoedt dat er een bedradingsfout, gebrek aan spanning of PCM / ECM kwestie.

De meeste gasklephuizen van dit type zijn niet bruikbaar en moeten worden vervangen. Het gasklephuis is veerdruk te houden in een open positie bij een motorstoring, soms met een totale mislukking het gaspedaal zal niet reageren en het voertuig alleen in staat besturen op lage snelheid.

. Opmerking: Als er DTC-codes in verband met de gasklepsensor zijn, moet u deze corrigeren voordat de diagnose van de P0639 code

Symptomen

de symptomen van een P0639 foutcode kunnen zijn:

 • Check Engine Light verlicht (Malfunction Indicator Lamp)
 • Het voertuig kan voelen als ze weigert op de versnelling
 • Potential oorzaken

  oorzaken van deze DTC kunnen zijn:

 • pedaal positiesensor storing
 • Gasklepsensor storing
 • Throttle stelmotor storingen
 • vuile gasklephuis
 • Bedrading, losse of vuile aansluitingen
 • PCM / ECM storing
 • Diagnostic / Reparatie stappen

  pedaal positiesensor – The pedal Posi tie sensor bevindt zich aan het gaspedaal. Er zijn gewoonlijk drie draden gebruikt om de pedaalpositie, een 5 volt verwijzing van de PCM / ECM, gemalen en sensorsignaal bepalen toegevoerd. Een fabriek schema nodig zijn om te bepalen welke draad wordt gebruikt. Zorg ervoor dat de verbinding veilig is en er zijn geen losse draden in het harnas. Controleer op goede grond met behulp van een digitale volt ohmmeter (DVOM) ingesteld op de ohmschaal door één leiden tot de grond op de sensoraansluiting en de andere chassismassa – weerstand moet zeer laag zijn. Controleer op 5 volt referentiespanning van de PCM met de DVOM ingesteld op volt schaal met de positieve voorsprong in de kabelboom connector en de negatieve draad op een bekende goede grond met de sleutel in de proeffase of stand.

  Controleer op referentiespanning met de DVOM ingesteld op volt schaal met de rode lood op het referentiesignaal en de negatieve draad op een goed bekende grond met de sleutel in de loop / stand – de signaalspanning zal toenemen omdat het gaspedaal geduwd verder omlaag. Typisch de spanningsbereiken tussen 0,5 volt met de pedaal niet ingedrukt en 4,5 volt bij vol gas positie. Het kan nodig zijn de signaalspanning controleren op het PCM en te bepalen of er een spanningsverschil tussen de sensor en welke PCM leest. De positiesensor signaal moet worden gecontroleerd met een grafische multimeter of oscilloscoop te bepalen of de spanning stijgt soepel zonder drop-outs in het gehele bewegingsbereik. Een geavanceerde scanner beschikbaar is, de posities sensor meestal weergegeven als percentage van de gewenste gaspedaalinvoer, of de gewenste waarde komt overeen met de actuele positie van de pedalen.

  Gasklepsensor – de gasklepstandsensor bewaakt de werkelijke positie van het gasklephuis mes. Gasklepsensor ligt aan het gasklephuis. Er zijn gewoonlijk drie draden gebruikt om de pedaalpositie, een 5 volt verwijzing van de PCM / ECM, gemalen en sensorsignaal bepalen toegevoerd. Een fabriek schema nodig zijn om te bepalen welke draad wordt gebruikt. Zorg ervoor dat de verbinding veilig is en er zijn geen losse draden in het harnas. Controleer op goede grond met behulp van een digitale volt ohmmeter (DVOM) ingesteld op de ohmschaal door één leiden tot de grond op de sensoraansluiting en de andere chassismassa – weerstand moet zeer laag zijn. Controleer op 5 volt referentiespanning van de PCM met de DVOM ingesteld op volt schaal met de positieve voorsprong in de kabelboom connector en de negatieve draad op een bekende goede grond met de sleutel in de proeffase of stand.

  Controleer op referentiespanning met de DVOM ingesteld op volt schaal met de rode lood op het referentiesignaal en de negatieve draad op een goed bekende grond met de sleutel in de loop / stand – de signaalspanning zal toenemen omdat het gaspedaal geduwd verder omlaag. Typisch de spanningsbereiken tussen 0,5 volt met de pedaal niet ingedrukt en 4,5 volt bij vol gas positie. Het kan nodig zijn de signaalspanning controleren op het PCM en te bepalen of er een spanningsverschil tussen de sensor en welke PCM leest. Gasklepsensor signaal moet worden gecontroleerd met een grafische multimeter of oscilloscoop te bepalen of de spanning stijgt soepel zonder drop-outs in het gehele bewegingsbereik. Een geavanceerde scanner beschikbaar is, de posities sensor gewoonlijk wordt weergegeven als een percentage van de werkelijke gasklepstand, of de gewenste positiewaarde is vergelijkbaar met de opgedragen positiewaarde.

  Throttle stelmotor < / strong> – de PCM / ECM een signaal naar de gasklep stelmotor op basis van de pedaalpositie ingang en een vooraf bepaalde uitgangswaarde afhankelijk van bedrijfsomstandigheden. De pedaalpositie is bekend als de gewenste ingang omdat de PCM / ECM bestuurt de gasklep lamellenstand en kunnen de prestaties onder bepaalde omstandigheden beperken. De meeste actuator motoren worden duty cycle aangestuurd. Controleer de gasklep stelmotor juiste weerstand door de stekker kabelboomconnector met de DVOM ingesteld op de ohmschaal met de positieve en negatieve leiding aan beide zijden van de motor terminals. De weerstand moet binnen fabrieksspecificaties, als deze te hoog of laag, kan de motor niet naar de opgedragen positie.

  De bedrading door het testen op energiegebruikende een fabriek bedradingsschema de juiste draden lokaliseren . De stroomtoevoer draad kan worden gecontroleerd met de DVOM volt ingesteld op schaal met de positieve draad in de voedingsleiding en de negatieve draad op een bekende goede grond. Spanning moet dicht bij de accuspanning met de sleutel op in de aanloop of op positie, als er een significant vermogensverlies, de bedrading kan verdachte en moet terug te voeren om te bepalen waar het spanningsverlies optreedt. De signaaldraad is geaard via de PCM en in- en uitgeschakeld door een transistor. De werkcyclus kan worden gecontroleerd met een grafische multimeter of oscilloscoop ingesteld op de duty cycle functie met de positieve kabel gesplitst in de signaaldraad en de negatieve draad op een goed bekende aarde – een standaard voltmeter slechts een gemiddelde spanning weer die kunnen worden moeilijker om te bepalen of er eventuele uitval van de spanning in de tijd. De duty cycle moet overeenkomen met het percentage onder bevel van de PCM / ECM. Het kan nodig zijn om de opgedragen duty cycle van de PCM / ECM controleren met een geavanceerde scanner

  Gasklephuis -. Verwijder het gasklephuis en controleer op obstructies of accumulatie vuil of vet rond het smoorblad die normale ontwikkeling zou verhinderen. Een vuile smoorblad kan het smoorblad niet goed reageren als opdracht naar een bepaalde positie door de PCM / ECM veroorzaken

  PCM / ECM -. Nadat alle andere functies op sensoren en motor, kan de PCM / ECM worden gecontroleerd gewenste signaalbron, actuele gasklepstand en opgedragen motorpositie een geavanceerd scanner dat de input en output procenten weergegeven. Als de waarden niet overeenkomen met de werkelijke aantallen verkregen van de sensors en de motor kan er overmatige weerstand in de bedrading. De bedrading kan worden gecontroleerd door de stekker van de sensor harnas en de PCM / ECM harnas met de DVOM ingesteld op ohm schaal met de positieve draad en negatieve leiding aan beide zijden van het harnas.

  Het is noodzakelijk gebruik een fabriek bedradingsschema de juiste draden vinden voor elk van de componenten. Als de bedrading heeft grote weerstand, de nummers weergegeven door de PCM / ECM mogelijk niet overeen met de gewenste input, beoogde output en de werkelijke output en de fout code in te stellen.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0639 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X