P0631 VIN niet geprogrammeerd of niet verenigbaar – TCM

Home » OBD Codes » P0600-P0699 » P0631 VIN niet geprogrammeerd of niet verenigbaar – TCM

P0631 VIN niet geprogrammeerd of niet verenigbaar – TCM

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

VIN niet geprogrammeerd of niet verenigbaar – TCM

Wat betekent dat

Dit is een generieke diagnostische foutcode (DTC) en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Dodge, Chrysler, Ford, Toyota, Hyundai, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

Als een code P0631 is opgeslagen, betekent dit dat de transmissie besturingsmodule (TCM) 17 tekens chassisnummer (VIN) niet herkent.

Elk voertuig geproduceerd in Noord-Amerika is een VIN toegewezen. Deze reeks van cijfers en letters geeft het land van vervaardiging, jaar, merk en model van het voertuig, evenals het type transmissie en de motor grootte / type. De laatste zes cijfers aan het einde van de VIN geven de volgorde waarin elk voertuig geproduceerd. Geen twee voertuigen toegewezen precies evenveel.

Sinds het begin van OBD-II diagnostische systemen is de VIN geprogrammeerd in elke ECM / PCM (nadat het in het voertuig is geïnstalleerd). Andere controllers, waaronder de TCM, kan ook worden geprogrammeerd om de VIN, maar een federaal mandaat eisen die de ECM / PCM is geprogrammeerd als zodanig te herkennen.

De belangrijkste reden voor de overheid en de auto-industrie aandringen dat de ECM / PCM worden geprogrammeerd om de VIN erkennen voertuig en controller diefstal te voorkomen en kilometerteller knoeien. Systeembeheerders kunnen niet worden gewisseld tussen voertuigen zonder te worden geprogrammeerd om de auto aan te passen. Voertuigkilometers is ook geprogrammeerd in de ECM / PCM. Als controllers kan worden verwisseld tussen voertuigen, zou odometeraflezingen veel minder nauwkeurig zo niet geheel onbetrouwbaar zijn. Wanneer een ECM / PCM wordt vervangen, moet worden geprogrammeerd met kilometerstand en chassisnummer van het voertuig (onder andere). De TCM is geprogrammeerd om de VIN om soortgelijke redenen te herkennen.

Als de TCM niet in slaagt om uit te vinden of de VIN herkent, wordt een code P0631 worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) kan worden verlicht. De TCM zoekt naar de VIN als de sleutel is ingeschakeld en de zelftest wordt uitgevoerd. In de meeste gevallen is de TCM niet functioneren zonder VIN erkenning

De foto van een PCM terwijl de kap verwijderd.

Wat is de ernst van deze DTC?

Sinds automatische transmissie functie nadelig worden beïnvloed zonder VIN erkenning door de TCM , een opgeslagen code P0631 moet worden gecategoriseerd als ernstig

Wat zijn enkele van de symptomen van de code

de symptomen van een P0631 foutcode kunnen zijn:.?

 • Onregelmatige of agressieve versnellingsbakschakelmechanisme patronen
 • Afzetten (vooral bij het rollen tot stilstand)
 • voertuig beveiligingssysteem kan worden geactiveerd
 • Andere diagnostische codes zal waarschijnlijk worden opgeslagen
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze code kunnen zijn:?

 • TCM programmeerfout
 • TCM geruild tussen voertuigen of vervangen zonder de juiste geprogrammeerde
 • TCM storing
 • Wat zijn zo me P0631 stappen voor probleemoplossing?

  In tegenstelling tot de meeste andere opgeslagen codes, de P0631 is meestal gerelateerd aan TCM storing of een soort van programmering fout. Vanwege de gevoelige aard van bepaalde parameters die in de verschillende controllers (VIN en kilometerstand) moeten worden geprogrammeerd, moet de toegang tot het herprogrammeren van apparatuur worden beperkt tot gekwalificeerd personeel. Zonder de middelen om de controller te herprogrammeren in kwestie, het maken van een succesvolle reparatie zal het zeer onwaarschijnlijk zijn.

  U ontvangt een diagnostische scanner en een betrouwbare bron van informatie over het voertuig nodig om te komen tot een redelijke diagnose van een code P0631. Gebruik het voertuig informatiebron om te zoeken naar toepasselijke bulletins technische dienst (TSB). Als je een TSB die overeenkomt met de auto te maken en het model te vinden, symptomen vertoonden, en de code is opgeslagen, zal het helpen om u te wijzen in de goede richting.

  Ik zou de kenmerkende scanner verbinding met het voertuig diagnostische poort en lees de VIN als het door de TCM wordt waargenomen. Vergelijk het VIN over de diagnostische scanner om de werkelijke VIN (lagere bestuurder kant van de voorruit). Als de geëtste VIN tag komt niet overeen met de VIN op de scanner wordt weergegeven, vermoeden dat de TCM is omgezet van een ander voertuig.

  Als de VIN niet in de scanner wordt weergegeven, vermoeden dat de TCM is vervangen hoeft niets te programmeren om het voertuig aan te passen. Als dit niet het geval is, kunt u TCM storing of een programmeerfout vermoeden.

  In sommige gevallen, aftermarket vervanging TCM’s (die zijn geprogrammeerd om het voertuig in kwestie aanpassen) kunnen worden gekocht. Als dit mogelijk is, moet u de onderdelen leverancier met de kilometerstand en chassisnummer van het voertuig, alsmede alle andere relevante gegevens te verstrekken.

  Helaas is er geen fool proof methode voor het testen van de TCM. Toch is relatief veilig om te veronderstellen dat daargelaten controller vervangen zonder de juiste programmering, een soort regelaar opgetreden.

 • Any OBD-II-wisseling waarschijnlijk vereisen herprogrammering
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0631 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X