P0624 Fuel Cap lampregelcircuit

Home » OBD Codes » P0600-P0699 » P0624 Fuel Cap lampregelcircuit

P0624 Fuel Cap lampregelcircuit

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Fuel Cap Lamp Control Circuit

Wat betekent dat?

Dit is een generieke diagnostische foutcode (DTC ) en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Ford, Kia, Chevrolet, GMC, Hyundai, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

A opgeslagen code P0624 betekent dat de aandrijflijn (PCM) een storing met de lampregelcircuit tankdeksel circuit gedetecteerd.

de tankdop lamp in het instrumentenpaneel. Het primaire doel is de bestuurder van een losse of ontbrekende tankdop waarschuwen wanneer verlicht.

Fuel waarschuwingslamp bediening vindt plaats met het PCM. Gebruik ingangssignalen van de brandstoftank drukschakelaar en andere sensoren, de PCM bepaalt of de tankdop correct is aangebracht in de vulopening. Indien de PCM vast dat het los zit of ontbreekt, moet tankdeksel lamplichttechnologie geactiveerd.

De PCM controleert typisch de continuïteit van het tankdeksel lampregelcircuit wanneer de motor loopt.

Telkens wanneer de contactschakelaar wordt aangezet en de PCM wordt bekrachtigd, multiple controller zelftests worden uitgevoerd. Naast lopende interne regelaar zelftests, is het controller area network (CAN) gebruikt om signalen te vergelijken van elke individuele module zodat de verschillende regelaars correct interfacing.

Wanneer een storing wordt gedetecteerd in controle het tankdeksel lampregelcircuit, een code P0624 worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) worden belicht. Afhankelijk van de waargenomen ernst van de storing, kunnen meerdere mislukking cycli noodzakelijk zijn voor MIL verlichting

Controleer gas cap waarschuwingslampje.

Wat is de ernst van deze DTC?

Een opgeslagen code P0624 zou moeten zijn met een zekere urgentie aangepakt. Een losse of ontbrekende tankdop kan leiden tot verontreiniging brandstof in aanvulling op waardoor de uitstoot van schadelijke benzinedampen in de atmosfeer.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

Symptomen van een P0624 foutcode kunnen zijn:

 • Diminished brandstofverbruik
 • verdampingsemissies systeem uitschakelen
 • Andere opgeslagen codes
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze code kunnen zijn:?

 • Defecte PCM
 • PCM programmeerfout
 • open of kortgesloten lampregelcircuit tankdeksel circuit
 • Defecte, losse of ontbrekende tankdop
 • Kan tankdeksel waarschuwingslamp bulb
 • Wat zijn enkele stappen P0624 het oplossen van problemen?

  een diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM), en een bron van betrouwbare informatie over het voertuig vereist zal zijn om een ​​code P0624 vast te stellen.

  Raadpleeg uw voertuig bron van informatie voor de technische dienst bulletins (TSB) dat de code opgeslagen, voertuig repliceren (jaar, m ake, model, en de motor), en symptomen vertoonden. Als u de juiste TSB vinden, kan het nuttig zijn diagnose.

  opleveren Begin met het aansluiten van de scanner om het voertuig diagnostische poort en het ophalen van alle opgeslagen codes en freeze frame data. U wilt deze informatie naar beneden, voor het geval dat de code blijkt een intermitterende één te schrijven. Na het opnemen van alle relevante gegevens de codes en test rijden met het voertuig totdat de code reset of het PCM binnenkomt readiness modus. Als de PCM binnenkomt bereid modus, de code intermitterend en moeilijker te diagnosticeren. De voorwaarde, dat de P0624 veroorzaakt op te slaan, kan het zelfs nodig om te verslechteren voordat er een diagnose kan worden gesteld. Als de code wordt gereset, ga verder met uw diagnose.

  De bron van informatie voertuig uitzicht connector gezicht, connector pin-out charts, component locators, elektrische schema’s en diagnostische flow charts met betrekking tot het verkrijgen en het voertuig in kwestie.

  als alle zekeringen en relais lijken te functioneren zoals bedoeld, een visuele inspectie van Regelaargerelateerde bedrading en kabelbomen in orde. U zult ook willen chassis en de motor gemalen knooppunten te controleren. Gebruik uw voertuig informatiebron te plaatsen op de grond te krijgen voor gerelateerde circuits. Gebruik de DVOM om proeftuin integriteit.

  een visuele inspectie systeem controllers op tekenen van water, warmte, of aanrijding schade. Elke controller die is beschadigd, vooral door water, moet defect worden beschouwd.

  Als controller voeding en aarde circuits intact zijn, vermoedt dat een defecte controller of een controller programmeerfout. Controller vervanging zal herprogrammering vereisen. In sommige gevallen kunt u reprogrammed controllers kopen via aftermarket bronnen. Andere voertuigen / controllers aan boord herprogrammering die alleen kan worden gedaan door middel van een dealer of een andere gekwalificeerde bron vereisen.

 • Als de tankdop waarschuwingslamp brandt niet tijdens de key-on-motor-off (KOEO) werking vermoed defect tankdeksel waarschuwingslamp bulb
 • testbeheerser aarding op door de negatieve meetkabel van de DVOM met massa en de positieve meetkabel op batterijspanning
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0624 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X