P0620 Generator Controle Circuit Malfunction

Home » OBD Codes » P0600-P0699 » P0620 Generator Controle Circuit Malfunction

P0620 Generator Controle Circuit Malfunction

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Generator Controle Circuit Storing

Wat betekent dat?

Dit is een generieke diagnostische foutcode (DTC) en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Hyundai, Mercedes-Benz, Buick, Ford, GMC, Chevrolet, Jeep, Cadillac, etc. Hoewel generieke, kan de exacte reparatie stappen variëren afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

een opgeslagen code P0620 betekent dat de aandrijflijn (PCM) een storing met de generator stuurschakeling heeft gedetecteerd.

De PCM gewoonlijk geeft energie en bewaakt de generator besturingsschakeling wanneer de motor loopt.

Telkens wanneer de contactschakelaar wordt aangezet en de PCM wordt bekrachtigd, multiple controller zelftests worden uitgevoerd. Naast lopende interne regelaar zelftests, is het controller area network (CAN) gebruikt om signalen te vergelijken van elke individuele module zodat de verschillende regelaars behoren interactie.

Wanneer een storing wordt gedetecteerd bij de controle van de generator besturingsschakeling, een code P0620 worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) worden belicht. Afhankelijk van de waargenomen ernst van de storing, kunnen meerdere mislukking cycli noodzakelijk zijn voor MIL verlichting

Een typische alternator.

Wat is de ernst van deze DTC?

de interne controle module codes moet altijd serieus genomen. Een opgeslagen code P0620 zou kunnen resulteren in een verscheidenheid van rijgedrag zorgen, met inbegrip van een no-start en / of dode toestand van de batterij.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

Symptomen van een P0620 foutcode kunnen zijn:

 • motor drivability kwesties
 • engine kraam tijdens het stationair draaien
 • Vertraagde starten van de motor (vooral wanneer koud)
 • Andere opgeslagen codes
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze code kunnen zijn:?

 • Defecte PCM
 • PCM programmafout
 • open of kortgesloten generator besturingsschakeling
 • Kan generatorsamenstel
 • Onvoldoende besturingsmodule grond
 • Wat zijn enkele stappen P0620 het oplossen van problemen?

  een diagnostische scanner, een batterij / alternator tester, een digitale volt / ohmmeter (DVOM), en een bron van betrouwbare informatie over het voertuig vereist zal zijn om een ​​code P0620 diagnosticeren.

  Zoeken naar je voertuig bron van informatie voor bulletins technische dienst (TSB) dat de code opgeslagen, voertuig (jaar, merk, model, en de motor) parallel, en symptomen vertoonden. Als u de juiste TSB vinden, kan het diagnostische informatie die u zal helpen op een belangrijke manier te leveren.

  Begin met het aansluiten van de scanner om het voertuig diagnostische poort en het ophalen van alle opgeslagen codes en freeze frame data. U wilt deze informatie naar beneden, voor het geval dat de code blijkt een intermitterende één te schrijven. Na het opnemen van alle relevante gegevens de codes en test rijden met het voertuig totdat de code reset of het PCM binnenkomt readiness modus. Als de PCM binnenkomt bereid modus, de code intermitterend en moeilijker te diagnosticeren. De voorwaarde, dat de P0620 veroorzaakt op te slaan, kan het zelfs nodig om te verslechteren voordat er een diagnose kan worden gesteld. Als de code wordt gereset, ga verder met uw diagnose.

  Gebruik de batterij / alternator tester om de batterij te testen en ervoor te zorgen dat het voldoende is opgeladen. Als het niet, test de dynamo / generator. Volg de fabrikant aanbevolen specificaties voor de minimale en maximale spanningsuitgang eisen voor de accu en de dynamo. Als de dynamo / generator niet wordt opgeladen, gaat u verder met de volgende stap in uw diagnose.

  De informatiebron voertuig standpunten Connectorzijde, connectorpen-out grafieken, component locators, bedradingsschema’s en diagnostische flow charts betrekking tot de code en betrokken voertuig te verkrijgen.

  Controleer of er accuspanning wordt op de dynamo / generator met behulp van de juiste bedradingsschema en uw DVOM. Zo niet, controleer systeem zekeringen en relais en defecte onderdelen te vervangen indien nodig. Als alle zekeringen en relais normaal functioneren, vermoeden dat de generator / synchrone generator is slecht.

  wanneer de dynamo opgeladen en P0620 steeds opnieuw in met de DVOM om testbeheerser voeding zekeringen en relais. Vervang de zekeringen indien nodig. Zekeringen worden getest bij de schakeling geladen.

  Als alle zekeringen en relais lijken te functioneren zoals bedoeld, een visuele inspectie van Regelaargerelateerde bedrading en kabelbomen in orde. U zult ook willen chassis en de motor gemalen knooppunten te controleren. Gebruik uw voertuig informatiebron te plaatsen op de grond te krijgen voor gerelateerde circuits. Gebruik de DVOM om proeftuin integriteit.

  een visuele inspectie systeem controllers op tekenen van water, warmte, of aanrijding schade. Elke controller die is beschadigd, vooral door water, moet defect worden beschouwd.

  Als controller voeding en aarde circuits intact zijn, vermoedt dat een defecte controller of een controller programmeerfout. Controller vervanging zal herprogrammering vereisen. In sommige gevallen kunt u reprogrammed controllers kopen via aftermarket bronnen. Andere voertuigen / controllers aan boord herprogrammering die alleen kan worden gedaan door middel van een dealer of een andere gekwalificeerde bron vereisen.

 • In tegenstelling tot de meeste andere codes, de P0620 wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een defecte controller of een controller programmeerfout
 • Testsysteem aarding op door de negatieve meetkabel van de DVOM met massa en de positieve meetkabel op batterijspanning
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0620 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X