P0613 TCM Processor

Home » OBD Codes » P0600-P0699 » P0613 TCM Processor

P0613 TCM Processor

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

TCM Processor

Wat betekent dat?

Deze generieke aandrijflijn storingscode (DTC) normaliter van toepassing op veel OBD-II-voertuigen. Die kunnen omvatten, maar is niet beperkt tot voertuigen van Chrysler, Dodge, jeep, Audi, Land Rover, etc.

Een opgeslagen code P0613 betekent dat de transmissie besturingsmodule (TCM) is een interne storing gedetecteerd stuurprocessor .

In sommige gevallen kan de TCM gescheiden van de aandrijflijn (PCM) zijn. Meestal wordt deze geïntegreerd in de PCM. Dit bespaart automakers ruimte, tijd en geld.

Elke keer dat het contact wordt ingeschakeld en de PCM wordt bekrachtigd, meerdere controller zelf-tests worden uitgevoerd. Naast lopende interne regelaar zelftests, is het controller area network (CAN) gebruikt om signalen te vergelijken van elke individuele module zodat de verschillende regelaars behoren interactie.

TCM controle functie als de PCM een probleem vindt een code P0613 worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) worden belicht. Afhankelijk van de waargenomen ernst van de storing, kunnen meerdere mislukking cycli noodzakelijk zijn voor MIL verlichting

Een Transmissieregelmodule:.

Wat is de ernst van de DTC?

interne regeleenheid moeten te allen tijde worden serieus genomen . Een opgeslagen code P0613 zou kunnen resulteren in een verscheidenheid van automatische transmissie betreft, met inbegrip van een vertraagde shift, onregelmatig schakelen, of het niet shift.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

Symptomen van een P0613 foutcode kunnen omvatten:

 • Onregelmatige versnellingsbakschakelmechanisme patronen
 • Harde transmissie verschuiven
 • Inoperabele of onnauwkeurige snelheidsmeter / kilometerteller
 • Andere opgeslagen TCM / PCM codes
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze code kunnen zijn:?

 • Defecte TCM / PCM
 • TCM / PCM programmeerfout
 • open of kortgesloten circuit of verbindingsstukken in het CAN harnas
 • Kan TCM / PCM krachtbron
 • Onvoldoende controle module grond
 • Wat zijn enkele stappen P0613 het oplossen van problemen?

  Helaas, zelfs de meest ervaren en goed uitgeruste professionele technicus misschien vindt u de diagnose van een code P0613 om een ​​hele uitdaging. Er is ook de kwestie van de herprogrammering. Zonder de nodige herprogrammering apparatuur, zal het onmogelijk zijn om een ​​defecte controller te vervangen en te voltooien een succesvolle reparatie.

  Als TCM / PCM voeding codes aanwezig zijn, zullen ze moeten worden gerepareerd voordat u probeert een P0613 vast te stellen.

  Er zijn verschillende voorbereidende tests die kunnen worden uitgevoerd voorafgaand aan waarin eventuele controller defect. Een diagnose scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM) en een bron van betrouwbare voertuiginformatie vereist.

  Sluit de scanner aan het voertuig diagnostische poort en op te halen alle opgeslagen codes en freeze frame data. U wilt deze informatie naar beneden, voor het geval dat de code blijkt een intermitterende één te schrijven. Na het opnemen van alle relevante gegevens de codes en test rijden met het voertuig totdat de code reset of het PCM binnenkomt readiness modus. Indien de TCM / PCM komt gereedheid modus, de code intermitterend en moeilijker te diagnosticeren. De voorwaarde, dat de P0613 veroorzaakt op te slaan, kan het zelfs nodig om te verslechteren voordat er een diagnose kan worden gesteld. Als de code wordt gereset, doorgaan met dit korte lijst van voorproeven.

  Bij een poging om een ​​P0613 diagnosticeren, informatie kan je grootste hulpmiddel zijn. Zoek uw voertuig bron van informatie voor bulletins technische dienst (TSB) dat de code opgeslagen, voertuig (jaar, merk, model, en de motor) parallel, en symptomen vertoonden. Als u de juiste TSB vinden, kan het diagnostische informatie die u zal helpen op een belangrijke manier te leveren.

  De bron van informatie voertuig standpunten connector gezicht te verkrijgen, connector pin-out charts, component locators, bedrading schema’s en diagnostische flow charts betrekking tot de code en betrokken voertuig.

  Gebruik DVOM om testbeheerser voeding zekeringen en relais. Vervang de zekeringen indien nodig. Zekeringen worden getest bij de schakeling geladen.

  Als alle zekeringen en relais lijken te functioneren zoals bedoeld, een visuele inspectie van Regelaargerelateerde bedrading en kabelbomen in orde. U zult ook willen chassis en de motor gemalen knooppunten te controleren. Gebruik uw voertuig informatiebron te plaatsen op de grond te krijgen voor gerelateerde circuits. Gebruik de DVOM om proeftuin integriteit.

  een visuele inspectie systeem controllers op tekenen van water, warmte, of aanrijding schade. Elke controller die is beschadigd, vooral door water, moet defect worden beschouwd.

  Als controller voeding en aarde circuits intact zijn, vermoedt dat een defecte controller of een controller programmeerfout. Controller vervanging zal herprogrammering vereisen. In sommige gevallen kunt u reprogrammed controllers kopen via aftermarket bronnen. Andere voertuigen / controllers aan boord herprogrammering die alleen kan worden gedaan door middel van een dealer of een andere gekwalificeerde bron vereisen.

 • In tegenstelling tot de meeste andere codes, de P0613 wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een defecte controller of een controller programmeerfout
 • Testsysteem aarding op door de negatieve meetkabel van de DVOM met massa en de positieve meetkabel op batterijspanning
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0613 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X