P060A Internal Control Module Monitoring Processor Prestaties

Home » OBD Codes » P0600-P0699 » P060A Internal Control Module Monitoring Processor Prestaties

P060A Internal Control Module Monitoring Processor Prestaties

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Internal Control Module Monitoring Processor Prestaties

Wat betekent dat?

Deze generieke aandrijflijn storingscode (DTC ) normaliter van toepassing op vele OBD-II-voertuigen. Die kunnen omvatten, maar is niet beperkt tot voertuigen van Honda, Ford, Mercedes Benz, Nissan, Toyota, etc.

Wanneer een code P060A is opgeslagen, betekent dit dat de aandrijflijn (PCM) heeft een ervaren interne processor fout. Andere controllers kan ook een PCM processor prestaties fout op te sporen en ervoor zorgen dat een code van dit type moet worden opgeslagen.

De interne controle module bewaken van processors zijn verantwoordelijk voor diverse controller zelftest taken en de interne controle module verantwoording. Interne regelaar (vooral PCM) temperatuur, alsook verscheidene ingangs- en uitgangssignalen worden voortdurend door specifieke controller processors.

Wanneer de ontsteking aan staat en de PCM wordt bekrachtigd Talloze verwerkingsbelasting Zelftestprogramma geïnitieerd. Naast lopende interne regelaar zelftests, het controller area network (CAN) vergelijkt ook signalen van elke afzonderlijke module opdat elke controller goed functioneert. Deze tests worden gelijktijdig uitgevoerd.

Als de PCM een discrepantie tussen een van de on-board controller, die een interne processor fout zou aangeven detecteert, wordt een code P060A worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) worden belicht. Meerdere falen cycli kan nodig zijn voor MIL verlichting, afhankelijk van de waargenomen ernst van de storing

De foto van een PCM terwijl de kap verwijderd.

Wat is de ernst van de DTC?

Internecontrolesystemen moduleprocessor codes moeten worden aangemerkt als erge, ernstige. Een opgeslagen code P060A zou kunnen resulteren in een no-start toestand of ernstige drivability kwesties, plotseling en zonder waarschuwing.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

De symptomen van een P060A foutcode kunnen omvatten:

 • Multiple rijgedrag kwesties
 • Harde of onregelmatig automaat verschuiven
 • Verlaging brandstofverbruik
 • Rough stationair of kraam
 • Aarzeling bij acceleratie
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze code kunnen zijn:

 • Defecte controller of programmeerfout
 • Bad controller zekering of stroomtoevoer-relaisschakelaars
 • open of kortgesloten circuit of verbindingsstukken in het CAN harnas
 • Onvoldoende controle module grond
 • Wat zijn enkele stappen P060A het oplossen van problemen?

  Zelfs voor de meest ervaren en goed uitgeruste professionele technicus diagnose van een code P060A kan blijken te zijn een hele uitdaging. Er is ook de kwestie van de herprogrammering. Zonder de nodige reprograming apparatuur, zal het onmogelijk zijn om een ​​defecte controller te vervangen en te voltooien een succesvolle reparatie.

  Als er ECM / PCM voeding codes aanwezig zijn, zullen ze uiteraard moeten worden verholpen voordat u een P060A vast te stellen.

  Er zijn verschillende voorbereidende tests die kunnen worden uitgevoerd voorafgaand aan waarbij een individuele controller defect. Een diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM), en een bron van betrouwbare informatie over het voertuig nodig zal zijn.

  Sluit de scanner aan het voertuig diagnostische poort en op te halen alle opgeslagen codes en freeze frame data. U wilt deze informatie naar beneden, voor het geval dat de code blijkt een intermitterende één te schrijven. Na het opnemen van alle relevante gegevens de codes en test rijden met het voertuig totdat de code reset of het PCM binnenkomt readiness modus. Als de PCM binnenkomt bereid modus, de code intermitterend en moeilijker ot diagnosticeren. De voorwaarde, dat de P060A veroorzaakt op te slaan, kan het zelfs nodig om te verslechteren voordat er een diagnose kan worden gesteld. Als de code wordt gereset, doorgaan met dit korte lijst van voorproeven.

  Bij een poging om een ​​P060A diagnosticeren, informatie kan je grootste hulpmiddel zijn. Zoek je voertuig bron van informatie voor bulletins technische dienst (TSB) dat de code opgeslagen, voertuig (jaar, merk, model, en de motor) parallel, en symptomen vertoonden. Als u de juiste TSB vinden, kan het diagnostische informatie die u zal helpen op een belangrijke manier te leveren.

  De bron van informatie voertuig standpunten connector gezicht te verkrijgen, connector pin-out charts, component locators, bedrading schema’s en diagnostische flow charts betrekking tot de code en betrokken voertuig.

  Gebruik DVOM om testbeheerser voeding zekeringen en relais. Test en doorgebrande zekeringen te vervangen indien nodig. Zekeringen worden getest bij de schakeling geladen.

  Als alle zekeringen en relais lijken te functioneren zoals bedoeld, een visuele inspectie van Regelaargerelateerde bedrading en kabelbomen in orde. U zult ook willen chassis en de motor gemalen knooppunten te controleren. Gebruik uw voertuig informatiebron te plaatsen op de grond te krijgen voor gerelateerde circuits. Gebruik de DVOM om proeftuin integriteit.

  een visuele inspectie systeem controllers op tekenen van water, warmte, of aanrijding schade. Elke controller die is beschadigd, vooral door water, moet defect worden beschouwd.

  Als controller voeding en aarde circuits intact zijn, vermoedt dat een defecte controller of een controller programmeerfout. Controller vervanging zal herprogrammering vereisen. In sommige gevallen kunt u reprogrammed controllers kopen via aftermarket bronnen. Andere voertuigen / controllers aan boord herprogrammering die alleen kan worden gedaan door middel van een dealer of een andere gekwalificeerde bron vereisen.

 • In tegenstelling tot de meeste andere codes, de P060A wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een defecte controller of een controller programmeerfout
 • Testsysteem aarding op door de negatieve meetkabel van de DVOM met massa en de positieve meetkabel op batterijspanning
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p060a te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X