P0608 Control Module VSS Output “A” Storing

Home » OBD Codes » P0600-P0699 » P0608 Control Module VSS Output “A” Storing

P0608 Control Module VSS Output “A” Storing

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Control Module VSS Uitgang A Storing

Wat betekent dat?

Deze generieke aandrijflijn storingscode (DTC ) normaliter van toepassing op vele OBD-II-voertuigen. Die kunnen omvatten, maar is niet beperkt tot voertuigen van Citroen, Chevrolet, Ford, Peugeot, GMC, Dodge, Ram, Ducati, etc.

De aandrijflijn (PCM) een storing in een bepaald voertuig gedetecteerd snelheidssensor (VSS) uitgangsspanningsignaal van een code P0608 is opgeslagen.

In dit geval wordt een VSS uitgangssignaal werd verwacht van zowel de PCM zelf of één van de vele (andere) on-board controllers. Deze bijzondere VSS uitgangsschakeling is de aanduiding ” A “. Raadpleeg een bron van betrouwbare voertuiginformatie voor de specifieke functie van dit circuit als het gaat om het betrokken voertuig.

voertuigen die zijn uitgerust met OBD-II diagnostische systemen kunnen gebruik liefst zeventig on-board controllers . Deze controllers communiceren via het Controller Area Network (CAN).

De VSS een elektromagnetische sensor die wordt gebruikt om een ​​schakeling die één of meer controllers verschaft een accurate signaalreflecties voertuigsnelheid voltooien. VSS is typisch nabij de uitgaande as van de transmissie (of 4WD verdeelbak) of het achterdifferentieel. Een getande stalen reluctor (permanent verbonden met de uitgaande as of ringwiel) passeert in de nabijheid van de elektromagnetische sensor en voltooit het circuit. De spleten tussen de tanden verschaffen circuit onderbrekingen. De PCM en andere regelaars ontvangen deze schakeling voltooiingen en onderbrekingen als golfvorm patroon van spanning. De frequentie van deze golfvorm patroon wordt geïnterpreteerd als voertuigsnelheid.

De VSS signaal is gewoonlijk ingevoerd in een eerste controller, zoals PCM of transmissie besturingsmodule (TCM). Zodra de primaire controller de VSS-ingang ontvangt, wordt gedeeld met andere controllers via de CAN. Wanneer één van deze secundaire besturingseenheid nalaat de VSS signaal, ontvangen van of inconsistente VSS signaal, een code P0608 worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) worden belicht.

Voorbeeldfoto een VSS (snelheidssensor):

Wat is de ernst van deze DTC?

VSS gerelateerde codes kunnen versnellingsbakschakelmechanisme strategie en de motor rijgedrag beïnvloeden. Een opgeslagen code P0608 moet worden aangemerkt als een ernstige en gediagnosticeerd / gerepareerd zo snel mogelijk.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

De symptomen van een P0608 foutcode kan omvatten :

 • Onregelmatige of onjuiste snelheidsmeter / kilometerteller
 • Abnormal (automatisch) transmissie verschuiven
 • uitgaande as snelheidssensor codes
 • Input snelheidssensor codes
 • ABS of Traction control System (TCS) codes
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code?

  oorzaken voor deze code kan omvatten:

 • Defecte PCM, TCM of andere controller
 • open of kortgesloten circuits in de CAN
 • Aangetaste, gebroken of losse elektrische connectoren
 • Controller programmeerfout
 • Wat zijn enkele stappen P0608 het oplossen van problemen?

  Als er andere VSS gerelateerde codes worden opgeslagen, moeten ze worden gediagnosticeerd en gerepareerd voordat u de P0608 vast te stellen.

  een diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter, en een bron van betrouwbare voertuig informatie nodig zullen zijn om deze code vast te stellen.

  Met de auto informatiebron technische bulletins dienst (TSB), die parallel het voertuig in kwestie, evenals de code opgeslagen en de symptomen vertoonden doorzoeken. Als u een toepassing TSB vinden, de kans dat het nuttig diagnostische informatie zal verstrekken is zeer groot.

  Maak gebruik van het voertuig informatiebron voor diagnostische flow charts, schakelschema’s, connector pin-out charts, uitzicht connector gezicht, en component testprocedures / specificaties. Al deze informatie nodig zal zijn voor een succesvolle diagnose.

  Na een visuele inspectie van de controller connectors en zichtbare CAN harnassen, sluit u de scanner aan het voertuig diagnostische poort en op te halen alle opgeslagen codes. Als freeze frame data beschikbaar is, pak dat ook. Noteer al deze informatie. Het kan nuttig zijn later in uw diagnose te bewijzen. Nu, schakelt de codes en een proefrit met het voertuig totdat de PCM ofwel gaat gereedheid modus of de code opnieuw wordt ingesteld.

  Als de PCM gaat bereidheid modus zonder codes worden opgeslagen, je te maken met een intermitterende code en het probleem dat bijgedragen kan nodig zijn om erger worden voordat er een nauwkeurige diagnose kan worden bereikt

  Als de code wordt gereset, ga verder met uw diagnose

  Waarschuwing:.. voordat u de DVOM aan testcircuit weerstand en continuïteit, koppelt alle bijbehorende controllers. Als u dit niet doet, kan dit leiden tot controller schade.

  Met de sleutel en de motor uitgeschakeld met DVOM individuele VSS uitgangscircuits te testen op de juiste controller. Vergelijk je bevindingen met VSS signaal gegevens. Geen aanvaardbare uitgangssignaal wordt gedetecteerd, vermoedelijk defecte sturing falen.

  Als een acceptabel VSS uitgangssignaal ontdekt bij de controller Gebruik de DVOM afzonderlijke circuits te testen tussen elk van de bijbehorende regelaars. Reparatie of installatiecircuits of componenten eventueel vervangen en opnieuw testen VSS signaal.

 • A code P0608 (zonder andere codes opgeslagen) worden niet veroorzaakt door een defecte VSS
 • in de meeste gevallen, controller mislukking is waarschijnlijk niet. Bij de P0608, is het waarschijnlijker dat een controller probleem of fout programmeren de dader kan
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0608 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X