P0605 Internal Control Module Read Only Memory (ROM) Error

Home » OBD Codes » P0600-P0699 » P0605 Internal Control Module Read Only Memory (ROM) Error

P0605 Internal Control Module Read Only Memory (ROM) Error

OBD-II DTC Technische beschrijving

Internal Control Module Read Only Memory (ROM) Fout

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code ( DTC) is een generieke code aandrijflijn, die betekent dat deze toepassing OBD-II uitgeruste voertuigen. Hoewel algemeen kan het specifieke reparatiestappen variabel merk / model.

Deze foutcode feite betekent dat de PCM / ECM (aandrijflijn / motorregeleenheid) een interne regeleenheid storing in de ROM heeft gedetecteerd ( read only memory) in de PCM. De PCM is in principe van het voertuig ” elektronisch brein ” dat de controles functies zoals brandstofinspuiting, ontsteking, enz. Als self-controles falen in de ROM, dit DTC is ingesteld.

Deze code is een generieke powertrain code. Het wordt beschouwd als generiek, omdat het geldt voor alle merken en modellen van voertuigen (1996-nieuwer), hoewel specifieke reparatie stappen enigszins verschillend kunnen zijn, afhankelijk van het model. Een vluchtige zoektocht op het ‘net toont deze DTC vaker te vinden in Ford en Nissan voertuigen

Andere interne controle module fout foutcodes zijn onder andere:.

 • P0601 Interne Controle module Geheugen Controleer Sum Error
 • P0602 control module programmeerfout
 • P0603 Internal control module Keep Alive Memory (KAM) Fout
 • P0604 Internal control module (Random Access Memory RAM) Fout
 • de foto van een PCM terwijl de kap verwijderd:

  symptomen

  De symptomen van een P0605 DTC omvat MIL (storingsindicatielampje) verlichting, maar er kunnen andere symptomen waaronder maar niet beperkt tot verschillende waarschuwing lampjes op het dashboard, stalling, en geen start omstandigheden.

  mogelijke oorzaken

 • Er is een interne storing in de PCM / ECM
 • het gebruik van een aftermarket prestatie programmeur kan deze code
 • Mogelijke oplossingen

  In zo triggeren me cases, ” knipperende ” de PCM met een bijgewerkte software kan deze DTC repareren. U zult acess naar make & model specifieke informatie zoals Technical Service Bulletins (TSBs).

  Als er geen PCM flash updates, de volgende stap zou zijn om een ​​aantal installatie te controleren. Inspecteren en te kijken of de spanning en gemalen tot de PCM en in de bijbehorende circuits. Als er problemen zijn met hen, reparatie en test opnieuw.

  Als de bedrading controles OK, de volgende stap is om de PCM, dat is de meest waarschijnlijke reparatie voor deze code te vervangen. Dit is meestal niet een ” doe-het-zelf ” taak, hoewel in sommige gevallen kan het zijn. Wij raden u aan een gekwalificeerde reparatiewerkplaats / technicus het werk, een die de mogelijkheid om de nieuwe PCM herprogrammeren heeft te doen. Het installeren van de nieuwe PCM kan inhouden met behulp van speciale tools waarmee u VIN (Vehicle Identification Number) van het voertuig te programmeren en / of anti-diefstal informatie (PATS, enz.).

  Als alternatief voor het vervangen van de PCM, enkele gespecialiseerde winkels kan zelfs in staat zijn om het PCM te repareren. Dat kan betekenen het verwijderen van de PCM, de scheepvaart het af om ze voor reparatie, en opnieuw te installeren. Dat is niet altijd een optie voor de dagelijkse bestuurders

  . OPMERKING: Deze reparatie kan worden gedekt door de emissie garantie dus zorg ervoor dat contact op met uw dealer, omdat dit kan worden gedekt na de bumper-to-bumper of powertrain warranty . periode

  Andere PCM DTC codes:. P0600, P0601, P0602, P0603, P0604, P0606, P0607, P0608, P0609, P0610

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0605 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X